De fietsroutes door Bangkok

De fietsroutes door Bangkok

De beste manier om Bangkok te verkennen is fietsend! Fietsen in Bangkok is een hele ervaring! Je komt langs allerlei prachtige plekken die normaal niet te bereiken zijn. Ook is het een fantastische manier om het stadsleven te leren kennen, en ook natuurlijke de prachtige groene plattenlanden.

Chinatown

Ik heb deze fantastische vakantie een fantastische fietstocht van Co van Kessel gedaan, de wijk Yaowarat is ‘werelds grootste Chinatown. We hebben gefietst door de kleine en smalle straatjes van wirwar, waar bijna niet door heen te fietsen is maar dat maakt het zo leuk en bijzonder!

In de verschillende straatjes speelt het dagelijks leven zich gewoon af en kom je de meest vreemde dingen tegen, pruttelende wok pannen op hoog vuur midden op de straat! Ook hoog toerende brommertjes die zich door het drukke verkeer wurmen. De uitlaatgassen en de wierook zijn zo intens dat het soms lijkt dat er iets in de fik staat in de wijk. Ook vind je er kraampjes met verschillende dieren, varkenskoppen, haaienvinnen en geroosterde eenden aan vleeshaken.

Het echte Bangkok

Vanaf Chinatown gaan de tourtjes allemaal verschillende kanten op. Zo kun je zo met je fiets de trein instappen. Ook kun je de longtailboot pakken een skytrein induiken of de verschillende markten en tempels bezoeken.

Het mooiste van de touren is dat je alleen maar hoeft te volgen. Tijdens de tour wordt alles uitgelegd in het Engels. Je kunt de gids alles vragen wat je wilt. Ze kunnen je alles vertellen over het Thaise leven uit eigen ervaring.

Tijdens de tour kijk je je ogen uit, je verbaast je over de leefomstandigheden. De buitenwijken van Bangkok zijn niet zo super hip en modern als het centrum. Hier kom je de hutjes die van oude golfplaten en resthout tegen. Hier wonen supergrote gezinnen in super kleine huisjes waar zo naar binnen kijkt. Waar altijd de mensen je vriendelijk groeten en waar de tv altijd aanstaat.

Aan het eind passeer je weer het prachtige en hippe winkelcentra met de duurste winkels ter wereld. De verschillen tussen rijk en arm is enorm, en dat maak je pas mee wanneer je het er zelf ervaart op de fiets!

De korte routes

De korte routes blijf je gewoon in de omgeving van Chinatown waarbij je de prachtige tempels en marktjes bezoekt. De tourtjes die iets langer duren gaan verassend ook door de groene delen van Bangkok aan de overkant van de Chao Phraya rivier. Je komt terecht op een prachtige plek vol rust, waarbij je fietst over een smal fietspad onder de prachtige groenen bananenbomen.

Eigen ervaring

Zelf vond ik het een fantastische ervaring om te fietsen door Bangkok en zijn omgeving. Ik heb de prachtige culturen mogen zien en de lieve bevolking. Heb heel veel gezien en bij de armoede van het land stil gestaan. Het is een echte aanrader en goed te betalen!

Mark Homan.

hieronder ziet u nog een leuk filmpje die ik heb gemaakt tijdens de tour.

Heb je liever een fietstocht wat dichter bij huis? misschien is een fietstocht door Europa meer iets voor jou!

Mark