Fietsen in de steden van Rusland

Fiets op asfalt

Fietsen in de steden van Rusland

Rusland is een immens land. Het heeft uitgestrekte velden maar ook voor iedereen zijn of haar perfecte/ideale landschap en klimaat. Heel bekend zijn de fietsvakanties nog niet maar het wordt steeds wat populairder. In deze Blog vertel ik over mijn ervaringen in Rusland!

Het verkeer in Rusland

De kwaliteit van de wegen in Rusland zijn heel verschillend. Soms dat zijn het prachtige en goed geasfalteerde wegen maar net als in andere Oost-Europese landen kan zo’n goed geasfalteerde weg zomaar veranderen in een weg vol met gaten en losliggende steentjes. Hoe veder naar het oosten hoe slechter de wegen worden.

Ook kunnen de russen aardig wat drinken en zullen dus ook na en stevige borrel gewoon de auto pakken. Daarom kan het fietsen in Rusland dus echt wel gevaarlijk zijn. Fietsen in drukke gebieden is daarnaast ook nogal gevaarlijk, dat komt door de agressieve rij steil van de meeste russen en doordat het nog niet echt een gewoonte is dat er mensen langs de weg fietsen.

Hier nog een leuk filmpje van wat voor ons doodnormaal is maar voor Rusland nu pas een nieuwe populariteit wordt!

Overnachtingen

Als je in Rusland wilt overnachten wordt het hoog waarschijnlijk een hotelletje want campings zijn er maar weinig. Hotels zijn er overal te vinden. Vooral in de toeristische steden Moskou en St-Petersburg zijn er hotels en jeugdherbergen te vinden. Overnachten bij particulieren, of wild kamperen is ook goed mogelijk. Dat is wat ik heb gedaan ik had een 1 persoons tent bij mij die makkelijk mee te brengen is en die ik makkelijk ergens neer kon zetten, is wel zo goedkoop en je kan terecht waar je zelf wil.

De routes

De gouden ring (Zolotoje Koltco) is een van de bekendste routes in het hart van Rusland. Het ligt in de regio ten Noordoosten van Moskou. De reis voert langs de verschillende steden: Vladimir, Sudal, Jaroslavl, Kostroma en Uglich. Deze steden staan vooral bekend om hun historie en mooie architectuur. Ook vindt u er de prachtige musea, kloosters, Kremlin ’s en kerken. De culturele rijkdom van Rusland vindt je in de steden Moskou en St. Petersburg. U maakt de fietsreis samen onder begeleiding van de een Engelse reisgids.

In Moskou overnacht je 2 keer, je mag er zelf voor kiezen je mag er ook langer blijven als je wilt, de fietstocht begint vanaf de stad Rostov en eindigt in Vladimir. Je fietst in 10 dagen ongeveer 650 kilometer.

De reisgids van mij gaf mij twee verschillende mogelijkheden:

De ‘Avontuurtour’ hier kan je overnachten in jeugdherbergen of hostels. Dan krijg je een maaltijd die wordt gemaakt op een kampvuur.

De ‘luxe tour’ wordt er overnacht in goede hotels voorzien van alle luxe.

 

 

 

The Prices For 2018

Tour Dates Price,
Euro
Former participants  
Adventure tour July 8 – 19 1,300 1,000*  
Comfort tour August 12 – 23 1,500 1,400

 

Persoonlijk tip

  • De bevolking is meestal super vriendelijk en behulpzaam. Met ieder woordje Russisch wordt de gast vrouw/heer steeds welwillender. Dus een goede tip is leer een beetje Russisch voor een betere ervaring met de mens in Rusland 😉 . de jongeren spreken aardig een woordje Engels of Duits, vooral in de steden.
  • Zorg ervoor dat je papieren volledig in orde zijn.
  • Je visum moet binnen een aantal dagen na aankomst geregistreerd worden. En de politie mag ten allen tijde van je verlangen je te legitimeren.

Eigen ervaring

Mijn eigen ervaring was super! Ik heb de Adventure tour gedaan en heb van alle 10 de dagen super genoten! Een enorme gezelligheid en een super ervaring om zoveel te zien van de steden van Rusland.

Mark Homan.

Heb je liever een fietstocht wat dichter bij huis? misschien is een fietstocht door Europa meer iets voor jou!

 

 

 

 

 

 

 

Mark