De mooiste fietsroutes van Noord-Amerika

fietsvakantie

De mooiste fietsroutes van Noord-Amerika

Amerika en Canada zijn autolanden bij uitstek, maar wist je dat je hier ook heel goed kan fietsen? Fietsen door Amerika en in Canada zijn fantastische ervaringen en er zijn een heleboel fietsroutes om te ontdekken. Ga van coast naar coast, fiets rondom de Chicago Lake Front en zelfs in Alaska kun je fietsen! Waar wacht je nog op?

Ancient Trails en fietsen in Alaska

Met de plattegrond van Amerika, een rugzak op en je handen aan het stuur: de fietstocht door Noord-Amerika kan beginnen. Een van de mooiste fietsroutes door Amerika is de Ancient Trails. Hier fiets je door een van de meest afgelegen regio’s van Amerika: Het Needles District van de Canyonlands National Park. Tijdens dit avontuur per fiets ontdek je de historie van de Ancesteral Puebloans die meer dan 800 jaar in deze canyons leefden. Een andere schitterende fietsroute is de Alaska-Canada-Alaska ride. Fietsen in hoge noorden door de hoge bergen in het gebied van de Yukon.

Zonnige fietsroutes

Canada en het noorden van de VS zijn ongelooflijk mooi, maar leuke fietsroutes zijn er door heel Noord-Amerika. Zo kun je ook fietsen in Los Angeles of Miami. Doe bijvoorbeeld de Downtown Los Angeles bike tour waar je langs alle highlights van L.A. fietst of fiets de Art Deco South Beach trip in Miami. Deze tours duren maar een dag of halve dag, maar je ziet zo wel heel veel van allebei de steden.

Visa en ETA

In de VS heb je als Nederlander geen visum nodig, maar wel een ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Deze moet je hebben voordat je op het vliegtuig stapt. Ook moet je een geldig paspoort hebben moet een geïntegreerde chip en het universele e-paspoort symbool. De ESTA is 90 dagen geldig in de VS. Als je door Canada wilt reizen of vliegen heb je een ETA e-visa (Electronic Travel Authorization) nodig. Dit kun je online via een ETA formulier invullen.

Mark