Mooiste Europese landen voor een fietsvakantie

Mooiste Europese landen voor een fietsvakantie

Wil je een keer iets anders dan een vakantie met de auto of het vliegtuig? Ga op fietsvakantie! Er zijn een heel aantal landen in Europa waar je leuke fietsvakanties kan maken. Ga op ontdekkingsreis door Schotland of Italië en zet je schrap voor een ervaring die je niet meer gaat vergeten.

Fietsvakantie Schotland

Het adembenemende landschap van Schotland ligt op jou te wachten om per fiets over de groene heuvels en bergtoppen te rijden. Je kunt Schotland verkennen met een gewone fiets, een mountainbike, een racefiets, een tandem of met je kinderen! Je kunt fietsen rondom de steden of een avontuurlijke fietsroute kiezen door ‘off the road’ te gaan. Je wordt helemaal één met de natuur, maar vergeet niet om je regenjas in te pakken!

Fietsvakantie Italië

Als je klaar bent voor een uitdaging, dan is fietsen in Italië zeker iets wat je moet proberen. Fiets in het Italiaanse Toscane, beklim de Dolomieten of geniet van de oceaan langs de Italiaanse kust. Van de fanatieke racefietser tot de mountainbiker; in Italië zijn er genoeg fietsroutes om te verkennen. Ga jij voor een fietsvakantie in Toscane of wil je liever de Dolomieten in?

Fietsvakantie Eifel

De Duitse Eifel is het fietserwalhalla. Het is dichtbij huis, maar toch ver genoeg als vakantiebestemming. Fietsen in de Eifel is perfect voor de natuurliefhebber. Van de rivieren in de bossen naar de wijnhellingen. Er zijn heel veel fietsroutes in de Eifel, het is een groot fietsnetwerk met een groot aantal rustpunten waar je even lekker kunt drinken of een broodje kunt eten. Als je liever niet de steile heuvels beklimt, kun je ook met je fiets de bus of trein in en op een ander punt uitstappen om verder te fietsen.

Fietsvakantie Canarische Eilanden

Je had het misschien niet gedacht, maar de Canarische Eilanden zijn geweldige fietsvakantiebestemmingen! Vooral de mountainbikers en racefietsers kunnen hier hun hart ophalen. De beste fietseilanden zijn Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote. Omdat Lanzarote redelijk vlak is is dit eiland ook geschikt voor recreatieve fietsers. Vooral mountainbiken is op de Canarische Eilanden een geweldig ervaring, door het unieke landschappen en de bijzondere ondergrond.

Mark