Fjells & Fjorden

Fjells & Fjorden

Noorwegen is geen fietsland bij uitstek. Dat is geen reden om Noorwegen niet te bezoeken. Zo biedt een fietsvakantie door Noorwegen, de mogelijkheid om Fjorden te zien op een manier waarop je ze nog nooit hebt gezien.

Fjorden in noorwegen

Het zuiden van Noorwegen is als ware een fietspuzzel. Een voordeel aan Noorwegen is dat wildkamperen bijna overal is toegestaan. Dit geeft de fietser minder stress om op tijd het hotel te halen en meer tijd om te genieten van het prachtige landschap. Het zuiden bestaat voornamelijk uit hoogland ook wel Fjells genoemd. Het fietsen is hier goed te doen al zal het bij vlagen wel pittig zijn. Dit komt door de hoogte verschillen. De Fjells kunnen wel op 2000 meter liggen terwijl de Fjorden vaak hiertussen zijn uitslepen wat grote Udallen veroorzaakt.

Als u van plan bent route 3 te volgen door Setesdal is dit een goede keuze aangezien deze goed is bewegwijzerd, ook is er van deze route een GPS-Track beschikbaar. De andere fietsroutes in Noorwegen maken gebruik van gewone wegen die zijn voorzien van normale bewegwijzering. Over het algemeen gaat de routes over asfaltwegen, echter is er een ruig grindpad in de Rallervegen waar soms sneeuwveld over heen liggen. In de zomer kunnen deze paden prima worden bewandeld met de fiets aan de hand. Dit geeft u extra goed te tijd om te genieten van de enorme Fjorden in Noorwegen.

Noorwegen is geen dichtbevolkt land zorg dus voor voldoende rantsoen tijdens de reis. Buiten de grotere plaatsen zijn er wel voldoende winkels en andere eet etablissementen. Echter is het vaak zo dat deze winkels nergens te vinden zijn als je er op zoekt naar bent. Zorg daarom altijd voor genoeg eten en drinken om een paar uur te kunnen fietsen. Het setesdal in noorwegen

Mark