Fietsreis door Italie

Fietsreis door Italie

Fietsen door de laars van Europa. Is haast te mooi om niet te doen. Italië biedt voor iedere fietser uitkomst. Van relaxed door de bossen fietsen tot hardcore door de de bergen knallen, in Italië kan het allemaal. Afhankelijk van wat voor fietser u bent is het ook afhankelijk van waar u het beste terecht kunt in Italië

De mooiweerfietser

Toscane is een ideaal gebied voor de mooiweerfietser, het klimaat maakt het uitstekend om rustig door het heuvelland te fietsen. Er is van alles te zien zoals het eeuwenoude landschap van olijf- en wijngaarden, gecombineerd met schitterend gelegen dorpen en kleine stadjes vol culturele schatten. Zoals bijna overal in Italië is de weg in redelijke staat, echter is de weg nergens ooit echt vlak. De uitdaging in Toscane is dat de mooie dorpjes en stadjes vaak op de top van een heuvel of bergje liggen waardoor je altijd wordt beloond voor een pittige klim. Enkele stadjes die zeker het bezoeken waard zijn, zijn San Gimigano, Volterra, Maremma, Lago die Bolsena. Waarbij de echte parels, Florence en Pisa zijn.

Een fiets aan een Italiaanse muur

De racefietser

De racefietser kan zijn hart uitleven in noord Italië. De Italiaanse Alpen herbergen veel bekende cols van de Giro D’Italia en Le Tour d’france. De zwaarste klim in Noord Italië is de Monte Zoncolan. Als men hier vanuit het westen de beklimming start zit er een kilometer in de beklimming met een stijgings–percentage van maar liefst 17,6%. De westelijke Dolomieten en het landschap van de Stelvio zijn verpletterend mooi. Echter is dit ook bekend bij automobilisten en motorrijders. Uitzonderingen hierop zijn klimmen naar de al eerder genoemde Zoncolan en de Mortirolo.

De dagjesfietser

Voor sommige mensen bestaat een vakantie uit meer dan alleen fietsen en zullen daarom slechts enkele dagen op de stalen ros stappen. Bij Pasen 2017 is een van de mooiste fietsprojecten afgerond van Italië. Er is namelijk om heel het Gardameer een fietspad aangelegd van meer dan 140 kilometer. Dit fietspad kan worden afgelegd met een wielrenfiets maar ook een gewone fiets. Mocht u zelf geen fiets hebben, langs het Gardameer zijn genoeg mogelijkheden om een fiets te huren. Er is niks fijner en mooiers dan een eindeloos fietspad, langs kraakhelder water van een meer met een strakblauwe lucht en in de verte witte bergtoppen.

Op het fietspad fietsen langs het gardameer

Mark