Veilige landen in Afrika voor een fietsvakantie

Veilige landen in Afrika voor een fietsvakantie

Bij Afrika denk je niet meteen aan een fietsvakantie, maar toch is het mogelijk! Er zijn meerdere landen in Afrika waar je het land kan verkennen per fiets. Fiets door de steegjes in de Koningssteden van Marokko of ontdek de woestijnduinen van Namibië. Een fietsvakantie in Afrika staat garant voor avontuur.

Fietsen in Afrika

Er zijn een aantal landen in Afrika waar je dwars doorheen kan reizen met de fiets. Een van die landen is Marokko. Dit is een geweldig land om per fiets te verkennen, bijvoorbeeld door het Hoge Atlas gebergte of door de groene valleien. Veel organisaties bieden een vaste fietsroute aan die je door de landschappen van Marokko brengt. Een ander land in Afrika waar je mooie fietsroutes kan afleggen is Zuid Afrika. Je fietst hier door de wijnstreek van Zuid Afrika en bezoekt het hart van de wijnprovincie: Stellenbosch. Verder trek je door de savannes en de regenwouden, langs de kustlijn en door de steden. Dit stukje zuidelijk Afrika is een wonder om te mogen ontdekken en al helemaal per fiets.

Zuid Afrikaans fietsklimaat

Doordat Zuid Afrika op het zuidelijk halfrond ligt, is dit land het hele jaar door geschikt voor fietsvakanties. Juli is de koudste maand en januari is de warmste, mamar de zomers zijn warm en de winters zijn mild. Let wel op dat het in de bergen koud kan worden. Het kan in het noorden zo’n 20 graden zijn overdag, terwijl het in de bergen een heel stuk frisser is. De beste tijden om de fiets te pakken zijn het voor- en het najaar, dan zijn de temperaturen erg lekker. In de zomer wordt het al gauw tussen de 25 en de 35 graden.

Op de fiets

Fietsreizen zijn niet voor iedereen geschikt en daar moet je rekening mee houden. Als je een goede conditie en gezondheid hebt en geregeld gaat fietsen, dan kun je prima een fietsreis in Afrika aan. Er zijn verschillende fietsroutes van makkelijk naar moeilijk waarbij rekening wordt gehouden met hoogten, hoogteverschillen en de duur van de fietstochten. Daarnaast is het fietsen in weer en wind, maar is er de mogelijkheid om fietstochten ter plekke te verlengen of in te korten.

Mark