Category Archivefietsen

Fietsreis door Italie

Fietsen door de laars van Europa. Is haast te mooi om niet te doen. Italië biedt voor iedere fietser uitkomst. Van relaxed door de bossen fietsen tot hardcore door de de bergen knallen, in Italië kan het allemaal. Afhankelijk van wat voor fietser u bent is het ook afhankelijk van waar u het beste terecht kunt in Italië

De mooiweerfietser

Toscane is een ideaal gebied voor de mooiweerfietser, het klimaat maakt het uitstekend om rustig door het heuvelland te fietsen. Er is van alles te zien zoals het eeuwenoude landschap van olijf- en wijngaarden, gecombineerd met schitterend gelegen dorpen en kleine stadjes vol culturele schatten. Zoals bijna overal in Italië is de weg in redelijke staat, echter is de weg nergens ooit echt vlak. De uitdaging in Toscane is dat de mooie dorpjes en stadjes vaak op de top van een heuvel of bergje liggen waardoor je altijd wordt beloond voor een pittige klim. Enkele stadjes die zeker het bezoeken waard zijn, zijn San Gimigano, Volterra, Maremma, Lago die Bolsena. Waarbij de echte parels, Florence en Pisa zijn.

Een fiets aan een Italiaanse muur

De racefietser

De racefietser kan zijn hart uitleven in noord Italië. De Italiaanse Alpen herbergen veel bekende cols van de Giro D’Italia en Le Tour d’france. De zwaarste klim in Noord Italië is de Monte Zoncolan. Als men hier vanuit het westen de beklimming start zit er een kilometer in de beklimming met een stijgings–percentage van maar liefst 17,6%. De westelijke Dolomieten en het landschap van de Stelvio zijn verpletterend mooi. Echter is dit ook bekend bij automobilisten en motorrijders. Uitzonderingen hierop zijn klimmen naar de al eerder genoemde Zoncolan en de Mortirolo.

De dagjesfietser

Voor sommige mensen bestaat een vakantie uit meer dan alleen fietsen en zullen daarom slechts enkele dagen op de stalen ros stappen. Bij Pasen 2017 is een van de mooiste fietsprojecten afgerond van Italië. Er is namelijk om heel het Gardameer een fietspad aangelegd van meer dan 140 kilometer. Dit fietspad kan worden afgelegd met een wielrenfiets maar ook een gewone fiets. Mocht u zelf geen fiets hebben, langs het Gardameer zijn genoeg mogelijkheden om een fiets te huren. Er is niks fijner en mooiers dan een eindeloos fietspad, langs kraakhelder water van een meer met een strakblauwe lucht en in de verte witte bergtoppen.

Op het fietspad fietsen langs het gardameer

De fietsroute in Australie – Munda Biddi Trail

De fietsroute  in Australie is natuurlijk het Munda Biddi Trail, ook wel het bad door het bos genoemd. Deze fietsroute is 1000 kilometer en loopt van Mundaring naar Albany aan de zuidkust. Het is een offroad route die door de natuur loopt en alleen op mountainbike kan worden volbracht. Nergens in de wereld is er een langere route voor mountainbikers dan deze.

De Munda Biddi Trail

Het landschap waar de route door gaat is adembenemend. Je fietst door bossen over onverharde paden. Het fijne aan de Munda Biddi Trail is dat het speciaal is aangelegd voor fietsers, hierdoor is de kans klein dat je andere mensen tegenkomt, waardoor de doorstroom goed is. Door dat de 1000 kilometer voornamelijk onverhard is kan u er van u uit gaan dat u geen hoge snelheden zal halen.

Elke dag op het pad zal anders zijn. De ene dag zal je fietsen door dichte bossen waarop je de volgende dag door het ongerepte bushland cruised. Ontdek en zie planten en dieren die je nergens anders te wereld kan aantreffen. Daarnaast zal deze route ook meer leren over de Aboriginal-cultuur van het land.

De fietsroutes door Bangkok

De beste manier om Bangkok te verkennen is fietsend! Fietsen in Bangkok is een hele ervaring! Je komt langs allerlei prachtige plekken die normaal niet te bereiken zijn. Ook is het een fantastische manier om het stadsleven te leren kennen, en ook natuurlijke de prachtige groene plattenlanden.

Chinatown

Ik heb deze fantastische vakantie een fantastische fietstocht van Co van Kessel gedaan, de wijk Yaowarat is ‘werelds grootste Chinatown. We hebben gefietst door de kleine en smalle straatjes van wirwar, waar bijna niet door heen te fietsen is maar dat maakt het zo leuk en bijzonder!

In de verschillende straatjes speelt het dagelijks leven zich gewoon af en kom je de meest vreemde dingen tegen, pruttelende wok pannen op hoog vuur midden op de straat! Ook hoog toerende brommertjes die zich door het drukke verkeer wurmen. De uitlaatgassen en de wierook zijn zo intens dat het soms lijkt dat er iets in de fik staat in de wijk. Ook vind je er kraampjes met verschillende dieren, varkenskoppen, haaienvinnen en geroosterde eenden aan vleeshaken.

Het echte Bangkok

Vanaf Chinatown gaan de tourtjes allemaal verschillende kanten op. Zo kun je zo met je fiets de trein instappen. Ook kun je de longtailboot pakken een skytrein induiken of de verschillende markten en tempels bezoeken.

Het mooiste van de touren is dat je alleen maar hoeft te volgen. Tijdens de tour wordt alles uitgelegd in het Engels. Je kunt de gids alles vragen wat je wilt. Ze kunnen je alles vertellen over het Thaise leven uit eigen ervaring.

Tijdens de tour kijk je je ogen uit, je verbaast je over de leefomstandigheden. De buitenwijken van Bangkok zijn niet zo super hip en modern als het centrum. Hier kom je de hutjes die van oude golfplaten en resthout tegen. Hier wonen supergrote gezinnen in super kleine huisjes waar zo naar binnen kijkt. Waar altijd de mensen je vriendelijk groeten en waar de tv altijd aanstaat.

Aan het eind passeer je weer het prachtige en hippe winkelcentra met de duurste winkels ter wereld. De verschillen tussen rijk en arm is enorm, en dat maak je pas mee wanneer je het er zelf ervaart op de fiets!

De korte routes

De korte routes blijf je gewoon in de omgeving van Chinatown waarbij je de prachtige tempels en marktjes bezoekt. De tourtjes die iets langer duren gaan verassend ook door de groene delen van Bangkok aan de overkant van de Chao Phraya rivier. Je komt terecht op een prachtige plek vol rust, waarbij je fietst over een smal fietspad onder de prachtige groenen bananenbomen.

Eigen ervaring

Zelf vond ik het een fantastische ervaring om te fietsen door Bangkok en zijn omgeving. Ik heb de prachtige culturen mogen zien en de lieve bevolking. Heb heel veel gezien en bij de armoede van het land stil gestaan. Het is een echte aanrader en goed te betalen!

Mark Homan.

hieronder ziet u nog een leuk filmpje die ik heb gemaakt tijdens de tour.

Heb je liever een fietstocht wat dichter bij huis? misschien is een fietstocht door Europa meer iets voor jou!

Fiets op asfalt

Fietsen in de steden van Rusland

Rusland is een immens land. Het heeft uitgestrekte velden maar ook voor iedereen zijn of haar perfecte/ideale landschap en klimaat. Heel bekend zijn de fietsvakanties nog niet maar het wordt steeds wat populairder. In deze Blog vertel ik over mijn ervaringen in Rusland!

Het verkeer in Rusland

De kwaliteit van de wegen in Rusland zijn heel verschillend. Soms dat zijn het prachtige en goed geasfalteerde wegen maar net als in andere Oost-Europese landen kan zo’n goed geasfalteerde weg zomaar veranderen in een weg vol met gaten en losliggende steentjes. Hoe veder naar het oosten hoe slechter de wegen worden.

Ook kunnen de russen aardig wat drinken en zullen dus ook na en stevige borrel gewoon de auto pakken. Daarom kan het fietsen in Rusland dus echt wel gevaarlijk zijn. Fietsen in drukke gebieden is daarnaast ook nogal gevaarlijk, dat komt door de agressieve rij steil van de meeste russen en doordat het nog niet echt een gewoonte is dat er mensen langs de weg fietsen.

Hier nog een leuk filmpje van wat voor ons doodnormaal is maar voor Rusland nu pas een nieuwe populariteit wordt!

Overnachtingen

Als je in Rusland wilt overnachten wordt het hoog waarschijnlijk een hotelletje want campings zijn er maar weinig. Hotels zijn er overal te vinden. Vooral in de toeristische steden Moskou en St-Petersburg zijn er hotels en jeugdherbergen te vinden. Overnachten bij particulieren, of wild kamperen is ook goed mogelijk. Dat is wat ik heb gedaan ik had een 1 persoons tent bij mij die makkelijk mee te brengen is en die ik makkelijk ergens neer kon zetten, is wel zo goedkoop en je kan terecht waar je zelf wil.

De routes

De gouden ring (Zolotoje Koltco) is een van de bekendste routes in het hart van Rusland. Het ligt in de regio ten Noordoosten van Moskou. De reis voert langs de verschillende steden: Vladimir, Sudal, Jaroslavl, Kostroma en Uglich. Deze steden staan vooral bekend om hun historie en mooie architectuur. Ook vindt u er de prachtige musea, kloosters, Kremlin ’s en kerken. De culturele rijkdom van Rusland vindt je in de steden Moskou en St. Petersburg. U maakt de fietsreis samen onder begeleiding van de een Engelse reisgids.

In Moskou overnacht je 2 keer, je mag er zelf voor kiezen je mag er ook langer blijven als je wilt, de fietstocht begint vanaf de stad Rostov en eindigt in Vladimir. Je fietst in 10 dagen ongeveer 650 kilometer.

De reisgids van mij gaf mij twee verschillende mogelijkheden:

De ‘Avontuurtour’ hier kan je overnachten in jeugdherbergen of hostels. Dan krijg je een maaltijd die wordt gemaakt op een kampvuur.

De ‘luxe tour’ wordt er overnacht in goede hotels voorzien van alle luxe.

 

 

 

The Prices For 2018

Tour Dates Price,
Euro
Former participants  
Adventure tour July 8 – 19 1,300 1,000*  
Comfort tour August 12 – 23 1,500 1,400

 

Persoonlijk tip

  • De bevolking is meestal super vriendelijk en behulpzaam. Met ieder woordje Russisch wordt de gast vrouw/heer steeds welwillender. Dus een goede tip is leer een beetje Russisch voor een betere ervaring met de mens in Rusland 😉 . de jongeren spreken aardig een woordje Engels of Duits, vooral in de steden.
  • Zorg ervoor dat je papieren volledig in orde zijn.
  • Je visum moet binnen een aantal dagen na aankomst geregistreerd worden. En de politie mag ten allen tijde van je verlangen je te legitimeren.

Eigen ervaring

Mijn eigen ervaring was super! Ik heb de Adventure tour gedaan en heb van alle 10 de dagen super genoten! Een enorme gezelligheid en een super ervaring om zoveel te zien van de steden van Rusland.

Mark Homan.

Heb je liever een fietstocht wat dichter bij huis? misschien is een fietstocht door Europa meer iets voor jou!

 

 

 

 

 

 

 

Fietstocht door Nieuw zeeland

Als we het over Nieuw Zeeland hebben dan hebben we het over een wandelparadijs. Maar sinds een enige tijd heeft nieuwzeeland er een nieuwe concurrent bij, met zo’n 2.600 kilometer aan fietsroutes door prachtige landschappen.

Verschillende routes

Als je het allermooiste van het land wilt zien dan was ik op het goede adres, Met namen de Old Ghost Road, Alps to Ocean en Around the Mountains zijn de mooiste routes die ik heb gedaan. En dat is best veel! Wat ik met name heb gezien waren de prachtige besneeuwde bergtoppen, het dichtgegroeide regenwout, de uitgestrekte stranden, en de allermooiste watervallen. En dit ben ik allemaal zo tegengekomen op de fiets!

Welke route past het best bij je?

Wel is het belangrijk om uit te zoeken welke fietsroute het beste bij je past, je hebt routes die lekker rustig op je eigen tempo gaan. Maar als je een route pakt bijvoorbeeld door het regenwout dan zal het wel op een iets hoger tempo gaan door de smalle en steile weggetjes. Qua zwaarte is er voor iedereen wel wat. Je hebt de mooie rustige routes door de heuvellandschappen met af en toe een uitdagend klimmetje. Ook heb je de routes met de vlakke tochten over bijvoorbeeld voormalige spoorlijnen.

Iets spannends?

Zoals het filmpje hieronder. Heb je ook routes die het nog wat extra spannender maken. Je wordt opgepikt door een helikopter en wordt daarna op je fietsrouten weer afgezet.

Ook kun je meerdere spannende dingen doen, zoals: een tripje met een jetboat of met een oude stoomlocomotief. En natuurlijk gaat je fiets overal mee naar toe!

Fietsavontuur

Ik heb zelf ook lang zitten zoeken naar de beste verhuurbedrijven voor fietsen. Er zijn heel veel plekken waar je mountainbikes kan huren van goede kwaliteit. Nadat je een fiets hebt gekregen word je met een shuttlebusje naar de start van je fietsroute gebracht en bij het eind word je weer opgehaald. Heb je wat hulp nodig bij je fietsavontuur omdat het jezelf allemaal niet zo lukt, dan zijn er genoeg bedrijfjes die je kunnen helpen bij het boeken van een accommodatie, het regelen van je fietsspullen en het regelen van vervoer naar je route. Wel is het nog steeds belangrijk dat je goed op blijft letten om te ver komen dat je het asfalt een keer raakt, wel raken de automobilisten steeds meer gewend aan de fietsers in Nieuw Zeeland.

Een echte aanrader!

Als je door het prachtige landschap van Nieuw Zeeland fietst is de kans groot dat je niemand tegenkomt alleen af en toe een verdwaalde wandelaar of een klein groepje mensen. Wel kun je heel veel schapen tegenkomen! Mijn echte aanrader is de Motu Trails op het Noordereiland. 90 kilometer door het ongerepte oostelijke deel van het eiland. In het begin van de route kom je langs een prachtig vulkaaneilandje (White Island). Wat veder op de route wordt het landschap heuvelachtiger. Veder moet je nog ongeveer 40 kilometer door een prachtige groene oase van heuvels, reusachtige bomen en weelderige varens. Als je daarna nog genoeg energie over hebt (voor de echte diehards) dan is Pakihi Track een echte aanrader. Deze prachtige route volgt de Pakihi Stream over een dun pad wat vroeger door de oorspronkelijke bewoners (de Maori’s) werd gebruikt. Dit pad brengt je weer terug naar het startpunt. Wil je dit niet dan wordt je opgehaald op de plek waar de Pakihi begint.

Best lastig

Uit al die prachtige routes kiezen is nog best lastig. Als je ervaren bent kan je helemaal los gaan op de Old Ghost Road. Deze prachtige route van 85 kilometer leg je af in 2 dagen. Onderweg slaap je in hut op ongeveer de helft van de route. Je volgt een prachtige route langs de oude verlaten spookdorpjes door een dicht regenwout. Na elke heftige klim wordt je beloond met een prachtig uitzicht. Als je toch meer van de rustige routes houdt dan raad ik je zeker de Alps to Ocean aan. Wel is dit de langste maar zeker een van de mooiste routes van de zuidelijke Alpen naar de Stille Oceaan. Ook bij deze route wordt je met een helikopter afgezet bij het begin van je route en fiets je vervolgens 300 kilometer in 5 a 6 dagen.

Succes

De fantastische fietsroute de Otago Cantral Rail Trail is inmiddels een groot succes. Duizenden mensen fietsen jaarlijks deze route van 153 Kilometer over de voormalige spoorlijn door een prachtig en uniek landschap dat je wel een beetje doet denken aan het wilde westen. De route gaat over 68 gerestaureerde spoorbruggen en door een paar tunnels van soms wel 200 meter lang! Normaal is dat je 4 dagen fiets over deze route omdat er onderweg ook nog een hoop te beleven is. Maar ook is het mogelijk deze route in 2 dagen te fietsen (voor de fitte fietsers). Onderweg wordt er overnacht in authentieke hotelletjes of een voormalige school.

Eigen ervaring

Zelf heb ik een fantastische ervaring gehad en heb ik geen spijt van de prachtige fietsvakantie. Ik raad het zeker aan om deze prachtige routes ook te doen en zo’n er een prachtige levenservaring op je lijstje bij te hebben. Het zijn wel hele actieve routes en denk er dus wel goed over na of dit echt wat voor je is. Mijn ervaring was geweldig en ik hoop dat u wat aan mijn informatie heeft gehad en u net zo’n prachtige ervaring tegemoet gaat als die van mij!

 

Heb je liever een fietstocht wat dichter bij huis? misschien is een fietstocht door Europa meer iets voor jou!

 

Mark Homan.

fietsvakantie

De mooiste fietsroutes van Noord-Amerika

Amerika en Canada zijn autolanden bij uitstek, maar wist je dat je hier ook heel goed kan fietsen? Fietsen door Amerika en in Canada zijn fantastische ervaringen en er zijn een heleboel fietsroutes om te ontdekken. Ga van coast naar coast, fiets rondom de Chicago Lake Front en zelfs in Alaska kun je fietsen! Waar wacht je nog op?

Ancient Trails en fietsen in Alaska

Met de plattegrond van Amerika, een rugzak op en je handen aan het stuur: de fietstocht door Noord-Amerika kan beginnen. Een van de mooiste fietsroutes door Amerika is de Ancient Trails. Hier fiets je door een van de meest afgelegen regio’s van Amerika: Het Needles District van de Canyonlands National Park. Tijdens dit avontuur per fiets ontdek je de historie van de Ancesteral Puebloans die meer dan 800 jaar in deze canyons leefden. Een andere schitterende fietsroute is de Alaska-Canada-Alaska ride. Fietsen in hoge noorden door de hoge bergen in het gebied van de Yukon.

Zonnige fietsroutes

Canada en het noorden van de VS zijn ongelooflijk mooi, maar leuke fietsroutes zijn er door heel Noord-Amerika. Zo kun je ook fietsen in Los Angeles of Miami. Doe bijvoorbeeld de Downtown Los Angeles bike tour waar je langs alle highlights van L.A. fietst of fiets de Art Deco South Beach trip in Miami. Deze tours duren maar een dag of halve dag, maar je ziet zo wel heel veel van allebei de steden.

Visa en ETA

In de VS heb je als Nederlander geen visum nodig, maar wel een ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Deze moet je hebben voordat je op het vliegtuig stapt. Ook moet je een geldig paspoort hebben moet een geïntegreerde chip en het universele e-paspoort symbool. De ESTA is 90 dagen geldig in de VS. Als je door Canada wilt reizen of vliegen heb je een ETA e-visa (Electronic Travel Authorization) nodig. Dit kun je online via een ETA formulier invullen.

Mooiste Europese landen voor een fietsvakantie

Wil je een keer iets anders dan een vakantie met de auto of het vliegtuig? Ga op fietsvakantie! Er zijn een heel aantal landen in Europa waar je leuke fietsvakanties kan maken. Ga op ontdekkingsreis door Schotland of Italië en zet je schrap voor een ervaring die je niet meer gaat vergeten.

Fietsvakantie Schotland

Het adembenemende landschap van Schotland ligt op jou te wachten om per fiets over de groene heuvels en bergtoppen te rijden. Je kunt Schotland verkennen met een gewone fiets, een mountainbike, een racefiets, een tandem of met je kinderen! Je kunt fietsen rondom de steden of een avontuurlijke fietsroute kiezen door ‘off the road’ te gaan. Je wordt helemaal één met de natuur, maar vergeet niet om je regenjas in te pakken!

Fietsvakantie Italië

Als je klaar bent voor een uitdaging, dan is fietsen in Italië zeker iets wat je moet proberen. Fiets in het Italiaanse Toscane, beklim de Dolomieten of geniet van de oceaan langs de Italiaanse kust. Van de fanatieke racefietser tot de mountainbiker; in Italië zijn er genoeg fietsroutes om te verkennen. Ga jij voor een fietsvakantie in Toscane of wil je liever de Dolomieten in?

Fietsvakantie Eifel

De Duitse Eifel is het fietserwalhalla. Het is dichtbij huis, maar toch ver genoeg als vakantiebestemming. Fietsen in de Eifel is perfect voor de natuurliefhebber. Van de rivieren in de bossen naar de wijnhellingen. Er zijn heel veel fietsroutes in de Eifel, het is een groot fietsnetwerk met een groot aantal rustpunten waar je even lekker kunt drinken of een broodje kunt eten. Als je liever niet de steile heuvels beklimt, kun je ook met je fiets de bus of trein in en op een ander punt uitstappen om verder te fietsen.

Fietsvakantie Canarische Eilanden

Je had het misschien niet gedacht, maar de Canarische Eilanden zijn geweldige fietsvakantiebestemmingen! Vooral de mountainbikers en racefietsers kunnen hier hun hart ophalen. De beste fietseilanden zijn Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote. Omdat Lanzarote redelijk vlak is is dit eiland ook geschikt voor recreatieve fietsers. Vooral mountainbiken is op de Canarische Eilanden een geweldig ervaring, door het unieke landschappen en de bijzondere ondergrond.

Veilige landen in Afrika voor een fietsvakantie

Bij Afrika denk je niet meteen aan een fietsvakantie, maar toch is het mogelijk! Er zijn meerdere landen in Afrika waar je het land kan verkennen per fiets. Fiets door de steegjes in de Koningssteden van Marokko of ontdek de woestijnduinen van Namibië. Een fietsvakantie in Afrika staat garant voor avontuur.

Fietsen in Afrika

Er zijn een aantal landen in Afrika waar je dwars doorheen kan reizen met de fiets. Een van die landen is Marokko. Dit is een geweldig land om per fiets te verkennen, bijvoorbeeld door het Hoge Atlas gebergte of door de groene valleien. Veel organisaties bieden een vaste fietsroute aan die je door de landschappen van Marokko brengt. Een ander land in Afrika waar je mooie fietsroutes kan afleggen is Zuid Afrika. Je fietst hier door de wijnstreek van Zuid Afrika en bezoekt het hart van de wijnprovincie: Stellenbosch. Verder trek je door de savannes en de regenwouden, langs de kustlijn en door de steden. Dit stukje zuidelijk Afrika is een wonder om te mogen ontdekken en al helemaal per fiets.

Zuid Afrikaans fietsklimaat

Doordat Zuid Afrika op het zuidelijk halfrond ligt, is dit land het hele jaar door geschikt voor fietsvakanties. Juli is de koudste maand en januari is de warmste, mamar de zomers zijn warm en de winters zijn mild. Let wel op dat het in de bergen koud kan worden. Het kan in het noorden zo’n 20 graden zijn overdag, terwijl het in de bergen een heel stuk frisser is. De beste tijden om de fiets te pakken zijn het voor- en het najaar, dan zijn de temperaturen erg lekker. In de zomer wordt het al gauw tussen de 25 en de 35 graden.

Op de fiets

Fietsreizen zijn niet voor iedereen geschikt en daar moet je rekening mee houden. Als je een goede conditie en gezondheid hebt en geregeld gaat fietsen, dan kun je prima een fietsreis in Afrika aan. Er zijn verschillende fietsroutes van makkelijk naar moeilijk waarbij rekening wordt gehouden met hoogten, hoogteverschillen en de duur van de fietstochten. Daarnaast is het fietsen in weer en wind, maar is er de mogelijkheid om fietstochten ter plekke te verlengen of in te korten.